Οι προσδοκίες φταίνε για όλα !

Σας έχει τύχει ποτέ να είστε νευριασμένοι με ανθρώπους χωρίς λόγο; Να θέλετε να τους βρίσετε, να τους κρατήσετε «μούτρα».. να τους πετάξετε ό,τι κρατάτε εκείνη την στιγμή στα χέρια σας χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα; Εγώ αυτό το παθαίνω συνέχεια.. Μετά από αρκετό «ψάξιμο» βρήκα τον ένοχο φίλοι μου. Οι προσδοκίες.
Αν μπορούμε να δώσουμε κάποιον ορισμό γι’ αυτές τις «κυρίες», θα λέγαμε πως είναι οι απαιτήσεις μας από τους γύρω μας. «Έχω την απαίτηση από σένα να σκεφτείς να μου στείλεις για τα γενέθλια μου στην αλλαγή της ημέρας» ή «Θέλω να σκεφτείς από μόνος σου να μου προτείνεις να πάμε για περπάτημα» ή «Θα έπρεπε να κάνεις αυτό χωρίς καν να το σκεφτείς, αφού ξέρεις πόσο μου αρέσουν οι εκπλήξεις».. ο Χριστός και η Μάνα του.
Κοιτάζω τα παραδείγματα που έχω γράψει, αναγνωρίζω πως τα έχω πει χιλιάδες φορές και παράλληλα αναρωτιέμαι αν το μυαλό μου λειτουργεί σωστά. Ο άλλος άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει τι είναι αυτό που ΕΓΩ θέλω.. πρέπει να ξέρει τι είναι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ εκείνη την στιγμή.. Παράλογο τελείως.
Αν δούμε καλύτερα μέσα μας, θα δούμε πως τις προσδοκίες τις γεννάει ο εγωισμός μας επειδή φοβάται την απόρριψη – το πιθανό «ΟΧΙ» που θα πει κάποιος στην πρόταση που θα του κάνουμε –. Θυμώνουμε δύο φορές με τους γύρω μας. Μια φορά γιατί υπάρχει περίπτωση να μας πουν ΟΧΙ και άλλη μια επειδή δεν το σκέφτηκαν από μόνοι τους. Περίπλοκο ε; Αν το διαβάσετε πολλές φορές θα βρείτε τη σύνδεση.
Ίσως όμως υπάρχει μια απλή λύση στο πρόβλημα αυτό. Ζητάμε αυτό που χρειαζόμαστε. Είναι πολύ πιο απλό να ζητήσεις βοήθεια από τον άλλον από το να νευριάσεις μαζί του επειδή δεν σκέφτηκε πως εσύ θέλεις την βοήθεια του. Αν δεν ζητήσουμε δεν θα λάβουμε σίγουρα. Αν όμως ζητήσουμε έχουμε 50% πιθανότητα να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Αξίζει η προσπάθεια και ας μην κερδίζουμε πάντα, τουλάχιστον διεκδικούμε.


«Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ΛΕΥΤΕΡΟΣ»

Ν. Καζαντζάκης.

Κουλ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: